לזניה בשרית

 
שכבות של הנאה
שכבות של הנאה צילום: סטודיו יוניליוור
 
עודכן 08:09 16/06/2009
אוכל נענע 10

חושבים מה להכין לצהרים? קבלו מתכון מנצח ללזניה בשרית עשויה שכבות של פסטה עם בשר בקר ורוטב עשיר

 
 
 
 
 
מצרכים ללזניה:
1 ק"ג שר בקר טחון
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי
4 שיני שום כתוש
3 כפות רסק עגבניות
2\1 כוס יין אדום
5 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה של טימין קצוץ
עלי לזניה
קופסת רוטב עגבניות מרוסקות 800 גרם
3 כפיות מרק פטריות
מלח
פלפל שחור

מצרכים לרוטב ללזניה:
4\1 חבילת מרגרינה
2 כפות קמח
2 כוסות מרק בצל חם (כפית אבקת מרק לכל כוס מים)
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מוסיפים לסיר שמן ומטגנים בצל, סלרי וגזר עד לשקיפות הבצל.
- מוסיפים בשר טחון ושום ומטגנים מספר דקות עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כ 4 דקות.
- מוסיפים יין ורוטב עגבניות מרוסקות ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.
- מתבלים בטימין, מרק פטריות ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים 10 דקות (חשוב לא ליבש את התבשיל. במידת הצורך יש להוסיף 2\1 כוס מים).
- משמנים תבנית מלבנית ומסדרים שכבה של עלי לזניה לא מבושלים.
- מוסיפים בשכבות לפי הסדר: שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, עד שנגמרות התערובות.
- יוצקים את רוטב הלזניה.
- מכניסים לתנור ואופים כ- 45 דקות.

הכנת רוטב ללזניה:
- מחממים מרגרינה בסיר.
- מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב 2 כוסות מרק בצל.
- מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
- מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומקררים.
- מוסיפים את הביצה וטורפים אותה מהר עד שמתקבל רוטב אחיד.

מעדיפים לזניה חלבית? מתכון נהדר ללזניית פטריות וגבינות >>

המתכון באדיבות בני קריספין ל"קנור"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.