שוקי עוף עם בטטות

הדפס
 
 
עודכן 08:05 25/10/2009
אהרוני, ערוץ 10

שוקי עוף זהובים ברוטב סויה ודבש בתוספת בטטות מזוגגות במייפל עם בוטנים קצוצים

 
מצרכים:
12 שוקי עוף
12 בצלי שאלוט קלופים, שלמים
4 כפות שמן
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
2 פלפלים אדומים חריפים פרוסים
4 בצלים ירוקים קצוצים

לרוטב:
חצי כוס חמאת בוטנים
3 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
כוס וחצי מרק עוף צח
מלח
פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה:
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה
- שמים את השמן במחבת רחבה ועמוקה וכשהוא חם, מכניסים פנימה את השוקיים והבצלים השלמים, ממליחים ומפלפלים
- מטגנים ומשחימים כחמש דקות. מוסיפים את השום, ג'ינג'ר, פלפל חריף אחד וממשיכים לטגן עוד שתי דקות
- יוצקים פנימה את הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 30 דקות
- מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ את הפלפל השני וקצת עירית קצוצה

לבטטות:
30 גרם חמאה
חצי כף שורש ג'ינג'ר
2 כפות שמן זית

אופן הכנת הבטטות:
- במחבת ממיסים 30 גרם חמאה, מוסיפים כף ג'ינג'ר קצוץ ושתי כפות שמן זית
- מכניסים את הבטטות ממליחים ומפלפלים ומטגנים כ-2 דקות
- מוסיפים 4 כפות סירופ מייפל ו-3/4 כוס מים ומטגנים עד שהבטטות רכות
- מגישים בליווי שוקי העוף ומעל בוטנים קצוצים, צ'ילי אדום פרוס ובצל ירוק פרוס לטבעות

לוח המרת מידות ומשקל
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.