מתכון למרק שעועית סמיך

 
מרק שהוא ארוחה בפני עצמה
מרק שהוא ארוחה בפני עצמה
 
עודכן 07:50 06/02/2010
אוכל נענע 10

אמרתם חורף, אמרתם מרק שעועית. קבלו מתכון בריא של מרק שעועית בצירוף מיוחד של עגבניות ותרד

 
 
 
 
 

החומרים:

1 שקית שעועית לבנה מבושלת מוקפאת 'סנפרוסט' (800 גרם)
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות גס
6 עגבניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כף סוכר
1 ליטר מים (עדיף מינרלים או מסוננים)
1/4 שקית עלי תרד, מופשרים וסחוטים
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1.מניחים את השעועית הקפואה במסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.
2.מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל ושום ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד התרככות (נזהרים לא לשרוף את השום).
3.מוסיפים עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-3 דקות נוספות. מוסיפים שעועית ומים ומביאים לרתיחה.
4.מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה עד התרככות השעועית.
5.מוציאים כמחצית מהמרק, טוחנים בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק חשמלי ומחזירים לסיר.
6.מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה נוספת.

מחפשים מתכון?
המרת מידות ומשקל >>
מרקים נוספים במדור >>
כמה קלוריות בתרד, עגבניה ושעועית?

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.