אוכל שילדים אוהבים

הדפס
 
פסטה פטוצ'יני עם נתחי עוף
פסטה פטוצ'יני עם נתחי עוף צילום: יח"צ
 
עודכן 08:06 05/07/2010

החופש הגדול הגיע ואתם מחפשים מה להכין לילדים? 3 מתכונים פשוטים ומזינים שילדים יאהבו לאכול ולהכין - לזניה מהירה, פסטה עם ירקות ועוף ושקשוקה משודרגת

 

בכל שנה מגיע חודש יולי ומביא איתו את החופש הגדול. זה שבגינו הילדים נשארים בבית בעוד אתם הולכים לעבודה ותוהים מה יאכלו הילדים לארוחת צהריים. בדיוק בשביל זה אספנו עבורכם 3 מתכונים פשוטים וטעימים שעושים שימוש ברטבים מוכנים שיחסכו ממכם את שלבי הכנתם ויכניסו טעם מצוין לאוכל. את כל המתכונים תוכלו להכין ביחד עם הילדים יום קודם והם יוכלו לחמם לעצמם את הארוחה בצהריים שלמחרת.

 

פסטה פטוצ'יני עם עוף וירקות

 

4 מנות | זמן הכנה: 30 דקות

 

מצרכים:

500 גרם פסטה פטוצ'יני או כל פסטה אחרת שהילדים אוהבים

שמן זית לטיגון

300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות (עובי 1 ס"מ אורך 5 ס"מ)

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

200 גר' פטריות חתוכות לפרוסות

3 כפות רוטב פסטו

2 כפות ממרח עגבניות מיובשות

מלח

פלפל שחור


אופן ההכנה:

- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן

- מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים קלות את נתחי העוף

- מוסיפים את הפטריות והבצל הירוק

- מוסיפים פסטו, ממרח עגבניות מיובשות ומתבלים במלח ופלפל

- מערבבים הכל יחד ומגישים

 

 
רק לערבב ולהכניס לתנור
רק לערבב ולהכניס לתנור צילום: יח"צ

לזניה שילדים אוהבים

 

4-6 מנות | 40 דקות כולל הזמן בתנור

 

לזניה שילדים יכולים להכין לבד כשההורים לא בבית. אם הילדים עדיין קטנים, ניתן להכין איתם ביחד את הלזניה ולתת להם לערבב את החומרים. המנה מצוינת גם למחרת עם חימום קל במיקרוגל.

 

מצרכים:

1 חבילה פסטה פוסילי או כל פסטה אחרת שהילדים אוהבים

500 גרם קוטג' (2 קופסאות)

200 גרם רסק עגבניות

2 כפות רוטב פסטו

100 גרם גבינה צהובה 9% מגוררת

100 גרם גבינה צהובה 9% פרוסות

 

אופן הכנה:

- מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן

- לאחר סינון הפסטה שמים אותה בקערה גדולה ומוסיפים את הקוטג', רסק העגבניות, פסטו, תבלינים וגבינה צהובה מגוררת ומערבבים

- מעבירים את התערובת לתוך תבנית מלבנית מתאימה לתנור

- מניחים מעל התערובת פרוסות גבינה צהובה, כך שיכסו את כל הבלילה

- מכניסים לתנור חם ל20 דק' ל180 מעלות

 
לא רק בארוחת ערב
לא רק בארוחת ערב צילום: יח"צ

שקשוקה משודרגת

 

5 מנות | זמן הכנה: 20 דקות

 

פעם היא הייתה המנה הקבועה בארוחת הערב, היום היא כבר חלק בלתי נפרד מארוחות הבוקר ואט אט עושה עלייה גם לשעות הצהריים. כל מה שצריך בכדי להנות ממנה הוא לחם טרי וסלט ירקות בצד ויש לכם ארוחה זריזה וטעימה.

 

מצרכים:

2 כפות שמן זית

6 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

5 ביצים

100 גרם רסק עגבניות

1/2 כוס מים

2 כפות פסטו

מלח

פלפל שחור לפי הטעם

 

אופן הכנה:

- מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר שטוח

- מאדים את העגבניות על להבה גדולה

- לאחר כמה דקות מוסיפים את הבצל ומאדים הכל יחד עד שהעגבניות מתרככות

- מוסיפים רסק עגבניות, מים, הסטו או צ'ימצ'ורי ותבלינים ומערבבים הכל יחד

- שוברים את הביצים ושופכים אותן שלמות בצורה מסודרת במחבת במרחקים שווים

- מנמיכים את האש, סוגרים במכסה ל- 5 דק' ומורידים מהאש

 

המתכונים באדיבות חברת פרסקו המייצרת רטבים על בסיס צמחי תבלין טריים. בואו לראות איפה אפשר להשיג את הרטבים.

 

מחפשים עוד מתכונים שאפשר להכין עם הילדים? נסו את אלה:

מתכון לכדורי שוקולד בציפוי קוקוס

מתכון לעוגת ביקוויטים קלה להכנה

מתכון לאגרול ירקות אפוי בתנור

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

 
עוד כתבות במדור מתכונים בכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.