מתכון לסלמון בתנור עם בטטות

 
סלמון בתנור עם בטטות מתקתקות ונימוחות
סלמון בתנור עם בטטות מתקתקות ונימוחות צילום: דניאל לילה
 
עודכן 10:28 23/08/2010

נתח סלמון עסיסי בתנור מוגש עם בטטות צלויות ברוטב צ'ילי ובלסמי

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 נתחי סלמון טרי , נקיים מעצמות, במשקל כ-200 גר' כל אחד

50 גרם דבש

גרידה מחצי תפוז

150 סמ"ק חומץ בלסמי

1 כף סויה

מעט מלח

1 ק"ג בטטות גדולות, שטופות היטב

1 ק"ג מלח גס

2 יח' בצל ירוק

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר

1 צ'ילי אדום טרי

 

אופן הכנה:

1. רוטב בלסמי: מרתיחים בסיר קטן את החומץ עם הדבש, גרידת התפוז וקורט מלח. מנמיכים את האש ומצמצמים עד קבלת סירופ דליל (הסירופ יסמיך לכשיתקרר). מצננים. הסירופ יכול להישמר שבועות ארוכים בקירור במיכל אטום.

2. להכנת הבטטות: בתבנית שתכיל בנוחות את הבטטות מפזרים את המלח הגס בשכבה אחידה. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הבטטות על המלח ואופים עד שהבטטות רכות לגמרי (כשעה). מצננים ומוציאים את בשר הבטטות מתוך הקליפה החרוכה. מתבלים במלח (אפשר גם מעט מאד שום) ושמן זית ומניחים בסיר או מחבת ומחממים.

3. חותכים את הבצל הירוק לפרוסות אלכסוניות דקיקות. מקלפים את הג'ינג'ר וחותכים לגפרורים דקיקים.

4. להכנת הדג: מחממים תנור ל-170 מעלות. ממליחים מעט את הדג. מניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהעור כלפי מעלה. אופים בתנור כ-12 דקות לקבלת מידת עשייה נכונה (הדג אמור להישאר מעט נא, אם רוצים דג עשוי לגמרי, מוסיפים עוד כ-5 דקות אפייה).

5. להגשה: מניחים על צלחת את בשר הבטטות החם. מעליו את הסלמון הצלוי, מזלפים את סירופ החומץ הבלסמי ומקשטים מעל ומסביב עם הבצל והג'ינג'ר.

 

המתכון באדיבות שף נועם דקרס ממסעדת ליליות.

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

סלמון אפוי עם אורז שחור

דג שלם אפוי בתנור

בורי עם ירקות מוקפצים

קציצות דגים עם פול

דג בציפוי אגוזים

סלמון ברוטב סויה ודבש

גפילטע פיש

 
עוד כתבות במדור מתכוני דגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.