מתכון למרק ירקות עם גריסים

הדפס
 
מרק ירקות וגריסים. לא רק בחורף
מרק ירקות וגריסים. לא רק בחורף צילום: ערוץ 10
 
עודכן 15:15 11/09/2010

דקה לפני שזורקים את הירקות מהמקרר, הכינו מהם מרק גריסים עם עגבניות, גזר, סלרי ועשבי תיבול

 

יתרון בריאותי: גריסים דלים מאוד בשומן רווי והם עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמין B1 שאחראי בהפקת אנרגיה בגוף וכן ביצירת חומר מתווך במערכת העצבים.

טיפ: ניתן להכין כמות גדולה של ציר ירקות או כל ציר אחר ולהקפיא בכלי לקרחונים ואז להשתמש בכל פעם בכמות נדרשת

 

מצרכים:

100 גרם גריסים שטופים

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

2 עגבניות קצוצות

1 בצל שאלוט קצוץ

1 שן שום

2 גבעולי סלרי קצוץ

50 גרם תרד

10 גרם כוסברה

10 גרם נענע

10 גרם בזיליקום

ציר ירקות (או מים)

שמן זית

מלח ופלפל

כמון

צ'ילי קצוץ

 

אופן הכנה:

- מכניסים לתוך סיר: שמן זית, בצל, סלרי, שום ועגבניות.

- מטגנים כ-1 דקה ומוסיפים את הגריסים.

- ממלאים בנוזל כפול מכמות המצרכים.

- מביאים לרתיחה ומוסיפים את עשבי התיבול לאחר כ- 10 דקות, מתבלים על אש קטנה עד שהגריסים מוכנים.

 

* יש לכם ירקות אחרים? אל תהססו להשתמש גם בהם.

 

מחפשים עוד מתכונים בריאים וטעימים? נסו את אלה:

חזה עוף במילוי ירקות על מצע קוסקוס מלא

קרנבל פירות בבצק פריך מקמח מלא

סלמון עם ברוסקטה וסלט עלים

לאתר התכנית גוף ונפש עם ענת הראל >>

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.