מתכון לספיחה - לחמה בעג'ין

 
זה לא השם שקובע, זה הטעם
זה לא השם שקובע, זה הטעם צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 09:51 01/10/2010

בטורקיה הוא נקרא לחמה עג'ון ובסוריה ספיחה, אבל איך שלא תקראו לו, מדובר באחד המאפים הטעימים והממכרים ביותר. השילוב שבין בצק שמרים רך עם מעטה פריך לבין הצנוברים והבשר העסיסי המגיר את נוזליו לבצק הוא לא פחות ממושלם

 
 
 
 
 

כגלילית בת עכו לשעבר וכמי שגדלה לצד ערבים, התוודעתי מגיל צעיר לאוכל הטעים של המטבח הערבי ואחד המאכלים שתמיד אהבתי הינו הספיחה, הנחשבת לפיצה של הערבים. זהו בצק שמרים ומעליו מילוי המורכב מבשר טחון, כבש או בשר בקר ומעט שומן כבש. ניתן להשתמש רק בבשר בקר, לאלה שאינם אוהבים את טעם בשר הכבש.

 

טעים להגיש לצד המאפה טחינה ביתית ויש המוסיפים את הטחינה גם לתוך המילוי. אישית אני מעדיפה ליד. הספיחה מוכרת גם כלחמה בעגי'ן (בשר בבצק)  ואז מוסיפים למילוי "דיבס רימן" דבש רימונים, או רכז/סירופ רימונים.  ניתן להקפיא את הספיחה לאחר הכנתה, אך יש לדאוג לפרוס נייר חוצץ בין השכבות.

 
הבצק אחרי התפחה כפולה
הבצק אחרי התפחה כפולה צילום: חיה אילונה דר

ספיחה

20 מאפים קטנים

 

מצרכים לבצק:

3 כוסות קמח

כפית מלח

כפית סוכר

כפית שמרים יבשים/15 גר' שמרים טריים

1/4 כוס שמן זית

1/2 1 כוסות מים

 

הכנת הבצק:

1. שמים בקערה קטנה את השמרים, מוסיפים כף מים, בוחשים ומשהים לתסיסה.

2. מערבבים בקערה את הקמח והסוכר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.

3. מוסיפים את המלח ואת השמן ומערבבים.

4. יוצקים את המים בהדרגה, עד היווצרות בצק רך ונעים לעיבוד. יתכן ולא תצטרכו להשתמש בכל המים.

5. מורחים קערה בשמן ומאבקים במעט קמח. מכניסים את הבצק פנימה, מכסים בניילון נצמד עד להתפחה כפולה.

6. בינתיים מכינים את המילוי (שלבי הכנת המילוי למטה).

7. חובטים בבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-20 כדורים, מתפיחים שוב כ-1/2 שעה.

8. מרדדים על משטח מקומח כל כדור לעיגול בעובי ס"מ לערך ומרימים מעט את השוליים. ניתן להרים שוליים גבוהים ואז המאפה יוצא עם שוליים מוגבהים יותר.

9. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים כל עיגול בבשר (כדאי להדק את המילוי על הבצק). בשלב זה כדאי למרוח מעט ביצה טרופה בשולי המאפה, דבר שנותן צבע יפה ופריכות.

10. אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות.

 

 
כל הדרך אל המאפה המושלם
כל הדרך אל המאפה המושלם צילום : חיה אילונה דר
 

מצרכים למילוי:

250 גר' בשר כבש/עגל טחון

2 בצלים פרוסים

1/2 כפית בהרט

מלח

פלפל

200 גר' עגבניות מרוסקות

כוס פטרוזיליה ונענע קצוצים

100 גר' צנוברים קלויים

שמן זית לטיגון

 

הכנת המילוי:

1. מטגנים את הבצלים במעט שמן זית עד הזהבה.

2. מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג עד שהבשר משנה את צבעו.

3. מכניסים את העגבניות ובוחשים.

4. מתבלים בתבלינים ובמלח, טועמים ומתקנים תיבול.

5. מוסיפים את הירק, מערבבים ומכבים את האש.

6. מפזרים מעל את הצנוברים.

 

מתכון לעוגת שיש שוקולד-תפוז 

מתכון למרק עוף עם ירקות ואטריות 

מתכון לעוגת עקיצת הדבורה

מתכון לצלי ירקות עם פירות יבשים 

מתכון לגלילות חצילים במילוי בשר 

מתכון לקיש כרובית

מתכון לפלפלים ממולאים

רוצים להתענג על עוד מתכונים של חיהל'ה? כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.