מתכון למרק קרם כרובית

הדפס
 
מראה משובב של ענני כרובית קטנים
מראה משובב של ענני כרובית קטנים צילום: דן פרץ
 
עודכן 07:38 08/03/2011

מרק כרובית סמיך עם ניחוחות של סלרי וכרישה, מוגש עם פרחי כרובית חלוטים ועירית קצוצה

 

מצרכים ל-6 מנות:

1 כרובית גדולה

בצל לבן גדול וחתוך גס

2 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס

1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס

1 כרישה - רק החלק הלבן חתוך גס

3 שיני שום שלמות

2 כוסות חלב

2 כוסות ציר ירקות או מים

כף חמאה

חצי כפית פלפל לבן

רבע כפית קארי

מלח לפי הטעם

מעט עירית קצוצה להגשה

 

אופן הכנה:

  • מפרקים מהכרובית 2 כוסות של ראשי פרחי כרובית קטנים. חולטים מספר דקות במים רותחים עד לריכוך, מניחים בצד להצטננות.
  • מכניסים לסיר גדול את שאר הכרובית, הבצל, הארטישוק הירושלמי, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, כרישה ושום. מכסים בחלב וציר ירקות או מים. מבשלים עד לריכוך הירקות. מצננים מעט.
  • טוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק עד למרקם קרמי.
  • מוסיפים לסיר את החמאה, הפלפל הלבן, הקארי והמלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • הגשה: יש להניח את המרק בקערה, לפזר את ראשי הכרובית במרק, לפזר עירית קצוצה ולהגיש.

 

המתכון באדיבות השפית בל קפצן לסוגת.

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק עגבניות עם אורז

מרק עדשים ובטטה

מרק סולת עם עגבניות

מרק עגבניות עם שעועית

מרק ירקות עם גריסים

מרק עדשים עם קוביות בשר

מרק עדשים טורקי

לכל מתכוני המרקים >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.