מתכון לעוגת מוס שוקולד

הדפס
 
עוגת מוס שוקולד
עוגת מוס שוקולד צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:38 27/05/2011

שכבות של עונג מתוק בעוגה אחת המשלבת תחתית של קורנפלקס עם שוקולד לבן, מוס שוקולד מריר באמצע וציפוי מושחת מעל

 

מצרכים לתחתית:

150 גרם קורנפלקס רגילים

100 גרם אגוזי לוז קצוצים דק

250 גרם שוקולד לבן

 

לקרם שוקולד:

חצי כוס סוכר וניל

5 חלמונים

2 מיכלי שמנת מתוקה

400 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות

 

לציפוי:

150 גרם שוקולד

4\3 כוס חלב

 

אופן הכנה:

  • לתחתית: ממיסים את השוקולד הלבן בקערה, על סיר ובו מים רותחים, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מצננים מעט. מרסקים את הקורנפלקס ומערבבים יחד עם האגוזים והשוקולד המומס. יוצקים את התערובת אל תבנית קפיצית בקוטר של 26. מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר שעה לפחות.
  • לקרם השוקולד: ממיסים את השוקולד בקערה על סיר ובו מים רותחים. מקציפים את השמנת בקערת המיקסר, עד שמתקבלת קצפת יציבה. מעבירים לקערה. שמים בקערת המיקסר (לא צריך לשטוף אותה משאריות הקצפת) את החלמונים והסוכר ומקציפים כחמש דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מערבבים את השוקולד המומס בעדינות עם תערובת הביצים, לתערובת אחידה ומצננים מעט. כשהתערובת בטמפרטורת החדר, מערבים לתוכה בזריזות ובעדינות את הקצפת עד שהתערובת אחידה.
  • יוצקים את קרם השוקולד אל התבנית עם התחתית הקרה. מכסים ומקררים במקרר עוד שעה.
  • מכינים את הציפוי: שמים בסיר קטן את החלב והשוקולד, מבשלים ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה. מצננים מעט.
  • כשציפוי השוקולד בטמפרטורת החדר, פחות או יותר יוצקים אותו על קרם השוקולד שבתבנית. מכסים ומקררים במקרר שעה נוספת, לפחות
  • מומלץ לחתוך את העוגה בסכין חדה, אותה טובלים בכלי עם מים חמים, מה שמקל על חיתוך העוגה, ומוציא פרוסות חלקות ויפות.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מאפה גליליות שוקולד

עוגת גבינה ושוקולד חלומית

5 עוגות גבינה שאתם חייבים להכין

סופלה שוקולד עם גלידה

עוגת שיש נוטלה

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.