מתכון מנצח לסלט ירקות

הדפס
 
סלט שהוא ארוחה
סלט שהוא ארוחה צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 10:39 30/07/2011

שנייה לפני שאתם שואלים את עצמכם מי צריך מתכון לסלט, הרי מדובר בסך הכל בירקות חתוכים, תציצו בתמונה. נכון מגרה? אז זהו, שהכל תלוי בכמויות, בחיתוך ובשילוב הנכון בינהם

 

לאחרונה, מצאתי את עצמי מסבירה פעם אחר פעם מה נכנס לקערת הסלט שלי ואיך זה שהמנה הכל כך פשוטה הזו הופכת להיות מגרה ומפתה.

 

אז נכון שכל אחד מעדיף שילובים אחרים. יש כאלה שאוהבים יותר עגבניות בסלט ויש שמעדיפים עם טחינה מעל, אבל בסופו של יום העקרון נשאר זהה. שילוב נכון בין הטעמים וחיתוך אחיד של הירקות. אם תקפידו על זה, מובטחת לכם ארוחה נהדרת ובריאה.

 

הערה: לכל מי שמרים גבה לנוכח הכרוביות הטריות, אני מפצירה בכם לנסות פעם אחת את הגרסה החיה. מעבר לעובדה שהמרקם הפציח שלה עושה כיף בפה, גם הטעם הרבה יותר טוב. וכמובן, על תוותרו על החמוציות, הן אלה שמוסיפות את המתיקות העדינה שהופכת את הסלט מעוד מנה משעממת לארוחה צבעונית ומפתה. לבריאות.

 

5 כללים חשובים

ירקות: הקפידו לבחור ירקות טריים וקשים ולא כאלה שידעו זמנים טובים יותר (מהם אפשר להכין יופי של פשטידות).

חיתוך: אחרי בחירת הירקות מדובר בחלק החשוב ביותר. זה אמנם לוקח קצת זמן, אבל חיתוך קטן ואחיד הוא המפתח להצלחת הסלט. כן, גם הכרוביות צריכות להיות בגודל של קוביית המלפפון.

רוטב: הכי פשוט הכי טעים (שמן זית, מלח ופלפל). אם אתם מאוד אוהבים את חמיצות הלימון אתם מוזמנים להוסיף מיץ מחצי לימון. את הטחינה, רוטב אלף האיים ושאר הרטבים הכבדים תשאירו בצד ותנו לירקות לבלוט בטעמם.

תוספות: החמוציות והגרעינים נועדו להוסיף את 2 הדברים שהיו חסרים - מתיקות וקראנצ'יות. אתם מוזמנים להחליף את הגרעינים באגוזי מלך, קשיו או שקדים על החמוציות אני ממש ממליצה לא לוותר.

עכשיו או לעולם לא: הסלט טעים מיד אחרי שמכינים אותו. אם תנסו לאכול אותו יום אחרי שבילה במקרר תגלו שמדובר בסוג של קוביות רכות עם טעם דלוח.

 

 
ירקות טריים, רוטב עדין וחמוציות מתקתקות יוצרים סלט מעולה
ירקות טריים, רוטב עדין וחמוציות מתקתקות יוצרים סלט מעולה צילום : רחלי קרוט וגטי אימג'
 

סלט ירקות מנצח

מספיק ל-4 רעבים או 6 קצת פחות

 

מצרכים:

4 מלפפונים

3 עגבניות

חצי בצל סגול

רבע כרובית

חצי חבילת כוסברה

חצי כוס חמוציות

ג'אלה - גרעינים לסלט (תערובת מוכנה שכוללת גרעיני חמניה, שומשום, גרעיני דלעת וקשיו)

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל לבן

* אופציונלי - חצי לימון

 

אופן הכנה:

  • חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ואחידות בגודלן.
  • מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ללא החלק התחתון (הרגל).
  • מפרידים את עלי הכוסברה מהגבעולים.
  • מערבבים את כל הירקות עם הכוסברה, החמוציות והגרעינים.
  • מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל לבן ומערבבים.
  • מגישים בערימה גדולה וזוללים בשמחה.

 

מכינים את הסלט שלכם אחרת? הכנסו לקבוצת הפייסבוק וספרו לנו איך >>

 

מחפשים עוד מתכונים לסלטים? נסו את אלה:

סלט כרוב עם נודלס

סלט אטריות שעועית

סלטים וממרחים בתוך הפיתה

סלט קוסקוס עם ירקות

סלט כרוב ביתי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.