ברכת הגשם • מתכון לעוגת לימון עם זיגוג חמצמץ

 
אם תציצו בתמונה בטוח תרוצו למטבח להכין אותה
אם תציצו בתמונה בטוח תרוצו למטבח להכין אותה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:29 24/08/2011

הוא אמנם בשיאו בחודשי החורף, אבל דווקא העסיסיות והרעננות שלו מתאימה במיוחד לקיץ שבחוץ. סחטו את הלימון והכינו עוגה רכה עם זיגוג חמצמץ שתפיץ ניחוחות מדהימים בבית

 
 
 
 
 

למרות שלימון הוא פרי-הדר חורפי למדי - אני הרבה יותר אוהבת אותו (כמו גם פירות הדר אחרים) בקיץ. יש משהו מרענן בכל ההדרים האלה שכל כך מתאים לחום הלוהט שבחוץ.

 

בדיוק מהסיבה הזאת, כמו בכל קיץ, אני מוצאת את עצמי קונה לימונים במחירים מופקעים רק בשביל ליהנות מעט מטעם החורף הרענן הזה. כאשר העוגה בתנור אני נזכרת בעצב שבכלל אוגוסט, ויש עוד לפחות שלושה חודשים עד הגשם הראשון.

 

העוגה הזאת משלבת בתוכה גם יוגורט, שהרעננות שלו משלימה את חמיצות הלימון, ויוצרת עוגה רכה ומפנקת. כמו כן, החלק הטוב ביותר בעוגה הזאת לטעמי, ומה שהופך אותה מסתם עוגה בחושה למיוחדת יותר, הוא הזיגוג שמעליה. זיגוג יוגורט לימוני חמצמץ, שלאחר כשעה בטמפרטורת החדר מתקשה ומתפצפץ בפה בצורה נעימה. מתיקות הציפוי משתלבת נפלא עם הטעם הלימוני של העוגה, ואמנם אפשר להכין את העוגה גם בלעדיו, אבל באמת שחבל לותר עליו.

 

 

עוגת לימון ויוגורט עם זיגוג חמצמץ
2 עוגות בתבנית אינגליש קייק

 

מצרכים:

3 ביצים L
250 גרם (כוס ורבע) סוכר לבן
כפית מחית וניל איכותית
קורט מלח
גרידת לימון מ-2 לימונים
50 מ"ל (רבע כוס) מיץ לימון סחוט טרי
100 מ"ל (חצי כוס) שמן צמחי (לא זית)
100 מ"ל (2/3 גביע) יוגורט 3%
140 גרם (כוס) קמח לבן
5 גרם (חצי שקית) אבקת אפייה

 

זיגוג יוגורט חמצמץ:
כפית יוגורט
כפית מיץ לימון
5-6 כפות (גדושות מאוד) אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים יחד ביצים, סוכר, מחית וניל ומלח ומקציפים 4-5 דקות, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה מאוד (אפשר כמובן, גם עם מיקסר ידני).
  • מוסיפים פנימה את גרידת הלימון והמיץ וממשיכים להקציף.
  • מערבבים יחד את השמן והיוגורט ומוסיפים בזרם דק אל הבלילה המוקצפת, תוך כדי הקצפה איטית.
  • כשהתערובת אחידה מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים עד שמתקבלת בלילה אחידה ובהירה.
  • מעבירים את הבלילה לתבניות אינגליש קייק ואופים 25-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין את העוגות לפני שמזגגים.
  • זיגוג יוגורט חמצמץ: בקערית קטנה מערבבים יוגורט, מיץ לימון ואבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת לבנה וצמיגית.
  • מזלפים בעזרת כף פסים מזיגוג היוגורט על פני העוגות ומניחים להתקשות הציפוי.
  • מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר.
 
הציפוי הופך אותה למרשימה וטעימה אפילו יותר
הציפוי הופך אותה למרשימה וטעימה אפילו יותר צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • ניתן להוסיף פירות יער לתערובת, מה שיצור עוגת לימון עם פירות יער. פטל הוא האהוב עלי, ולדעתי השילוב של לימון ופטל הוא אלוהי.
  • היוגורט תורם למרקם הקליל של העוגה, אך במידה ואין לכם גם חלב יעשה את העבודה.
  • הזיגוג אמור לצאת במרקם של טחינה. הכמויות הן מדויקות, אך לעיתים יכולה להיות סטייה לפה או לשם. במידה ונראה לכם שהציפוי דליל מדי, פשוט הוסיפו עוד אבקת סוכר. אם הוא נראה סמיך מדי, דללו אותו עם שתיים-שלוש טיפות מיץ לימון.
  • העוגה נשמרת, עטופה היטב, עד שבוע במקרר. אם רוצים לשמור אותה לזמן ארוך יותר מומלץ להקפיא (עד חודש).
  • העוגה טעימה ביותר ביום-יומיים שלאחר הכנתה והכי מוצלחת כשהיא בטמפרטורת החדר.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

לטורים הקודמים:

מתכון לעוגת תפוחים ואוכמניות

מתכון לטראפלס שוקולד עם הפתעה

מתכון מנצח לפאי שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס

 

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.