הכי ביתית שיש: מתכון לעוגת תפוחים בחושה

 
עוגת תפוחים
עוגת תפוחים צילום: רועי שיבק
 
עודכן 07:59 13/09/2011

למרות פוטנציאל הפיצוץ, מהמטבח לא תמיד חייבים לצאת זיקוקי דינור. לפעמים עוגת תפוחים ריחנית וקלה להכנה יכולה להיות הפינוק הכי שווה שיש

 
 
 
 
 

כשהלכתי לישון אמש ידעתי שיש עוגת תפוחים, מעולה, שמחכה בשקט שאתעורר. אך כשקמתי, שוד ושבר, גיליתי שרועי והחברים החסלנים שלו שאבו את העוגה, אמ, עד הפירור האחרון. במצב רגיל, לא הייתי מאשימה אותם. בכל זאת, מדובר היה במאפה טעים במיוחד מבית ארקפה. אבל, כאמור, לא מדובר במצב רגיל, כי ממש תיכננתי על העוגה הזו.

 

בהתחלה חשכו עיני. אחר כך זרקתי חפצים מזדמנים על רועי. בסוף שינעתי עצמי למטבח, לאפות עוגת תפוחים. הוצאתי מהמקרר את הביצים, השמנת והחמאה. שלפתי את הקמח מהפריזר (כן, זה המקום האידאלי לקמח). ואז, כשפישפשתי במגירה שמתחת לתנור כדי להוציא את התבנית - גוואעלד. מה ראיתי, אתם שואלים? ובכן, בואו נאמר ככה: ראיתי שאני מפסידה במירוץ להיות האישה הנקייה ביותר בעולם.

 

 
תפוחים - בלעדיהם העוגה פשוט לא תהיה אותו דבר
תפוחים - בלעדיהם העוגה פשוט לא תהיה אותו דבר
 

איכשהו כל הפירורים, מכל חצי הכדור המערבי, עברו להתגורר דווקא במגירה שמתחת לתנור ברחוב בוגרשוב. זוועה. אבל, למה להלאות אתכם בקורותיי כשיש לנו עוגה לאפות? מדובר בעוגה פשוטה במיוחד, שום זיקוקי דינור. ולמרות זאת, היא לגמרי אחת האהובות עלי. היתרונות שלה רבים. היא רכה וטעימה, היא תמלא את הבית בניחוח נעים של תפוחים וקינמון כשתאפו אותה, והכי כיף - היא קלה להכנה. ממש. אם עוקבים אחרי ההוראות אין סיכוי לפספס איתה.

 

 
אל תנסו להמיר את החמאה במרגרינה. חבל על הטעם של העוגה
אל תנסו להמיר את החמאה במרגרינה. חבל על הטעם של העוגה
 

חשוב רק להקפיד, כמו עם כל עוגה בחושה, לא לערבב את התערובת למוות, אחרת העוגה יוצאת כבדה. ולמרות הפיתוי, אסור לחתוך אותה לפני שהיא מתקררת כמעט לטמפרטורת החדר. מה עוד? המתכון המקורי, שאלוהים רק יודע מאיפה הוא התגלגל לידי, משתמש ב-4 תפוחים. אם אתם אוהבים את האיזון בין הבצק לפרי עדין יותר, אפשר להשתמש בשלושה. ירוקים, כן? אני גיוונתי עם שני אגסים, פשוט כי זה מה שהיה במקרר, ואפשר בכלל להחליט שמוותרים על התפוחים ומחליפים אותם ב-100 גרם שוקולד קצוץ גס ושליש כוס אגוזי מלך שעברו טיפול דומה. אבל קחו בחשבון, שאז זו לא תהיה עוגת תפוחים. יאללה, למטבח.

 

 
קינמון מוסיף המון, אז אל תוותרו עליו
קינמון מוסיף המון, אז אל תוותרו עליו
 

צריך:

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות + עוד קצת לשימון התבנית

1 כוס סוכר

3 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

350 גרם (2.5 כוסות) קמח תופח

כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל

4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ

אבקת סוכר

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

מכינים:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה.
  • מערבבים במיקסר את החמאה, הסוכר והביצים עד שהם נטמעים זה בזה.
  • תוך כדי עירבול, מוסיפים את השמנת, הקינמון והוניל. את הקמח מוסיפים בסוף. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את התפוחים ובוחשים אותם פנימה בכף עץ.
  • מעבירים את התערובת לתבנית, מחליקים את פני השטח של העוגה, והופ לתנור.
  • אופים במשך כ-40 דקות עד שעה. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בתוכה יוצא יבש ברובו עם מעט פירורים לחים.
  • לאחר שהעוגה מתקררת, מאבקים קלות באבקת סוכר.

 

עוגת תפוחים בחושה זה מגניב, אבל מתחשק לכם עוד משהו מתוק? נסו עוגיות חמאה במילוי ריבה, או אם מתחשק לכם להפציץ בקינוח חגיגי נסו פרפה פיסטוק.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג הכי טעים ברשת - עד הפירור האחרון

 

לטורים הקודמים:

מתכון לחיתוכיות פקאן

מתכון לגרנולה ביתית

מתכון לעוף עם קוסקוס ובטטות

מתכון למיונז ביתי

מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה

מתכון לפסטו ביתי

 

לכל המתכונים לראש השנה >>

 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.