מתכון לעוגת שוקולד בחושה

הדפס
 
ניתן להכין את העוגה מראש ולצפות ברגע האחרון
ניתן להכין את העוגה מראש ולצפות ברגע האחרון צילום: איתיאל ציון
 
עודכן 12:11 27/09/2011

יש לה צבע שוקולדי משגע וציפוי שמנתי מתקתק. עוגת שוקולד פשוטה ומהירה להכנה שגם הילדים יאהבו

 

מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק):

400 גרם קמח

350 גרם חמאה

330 מ"ל בירה נשר מאלט שחורה

100 גרם קקאו משובח

3 כפיות סודה לשתיה

3 כוסות סוכר (600 גרם)

3 ביצים

1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)

גרגירי ווניל מגוררים ממקל ווניל אחד

 

לציפוי:

400 גרם גבינת שמנת איכותית (מסקרפונה)

1 כוס אבקת סוכר (200 גרם)

1 מיכל שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • ממיסים בסיר קטן את בירה נשר מאלט, קקאו וחמאה עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
  • מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הסודה לשתייה והסוכר.
  • מוסיפים לתערובת היבשה את תערובת הבירה נשר והחמאה וטורפים בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
  • טורפים לתוך הבלילה את הביצים, השמנת החמוצה והווניל עד לקבלת מסה אחידה בצבע קקאו עשיר.
  • מחלקים את הבלילה בין שתי תבנית אינגליש קייק משומנות ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כשעה עד שהעוגה מתייצבת אך אינה מתייבשת (נועצים שיפוד עץ שצריך לצאת לח).
  • מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה לטמפרטורת החדר.

 

להכנת הציפוי:

  • מקציפים את השמנת מתוקה עד לקבלת קצפת רכה.
  • מערבבים את גבינת השמנת יחד עם אבקת הסוכר ומקפלים פנימה בעדינות את הקצפת.
  • מקשטים את העוגה בציפוי השמנת ומגישים.

 

הערה: ניתן להכין את העוגה מראש ולהוסיף את הציפוי ברגע האחרון.

 

המתכון באדיבות השף יאיר פיינברג.

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות בחושות? נסו את אלה: 

עוגת תפוחים בחושה (פרווה)

עוגת שוקולד וקוקוס

עוגת שוקולד וגבינה

עוגת (מיץ) פטל ושוקולד צ'יפס לבן 

עוגת גבינה וצימוקים

עוגת שיש שחור לבן

עוגת לימון

עוגת שוקולד צ'יפס

עוגת קוקוס ותפוחים

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות בחושות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.