מתכון לבראוניז שוקולד

 
שחיתות שוקולדית מעולה
שחיתות שוקולדית מעולה צילום: שירן כרמל
 
עודכן 08:15 06/10/2011

סדקים מפתים מבחוץ, פנים רך ומענג ומרקם שנמס בפה מרוב עונג. מומלץ לחתוך לריבועים קטנים ולהתפנק על כל ביס

 
 
 
 
 

מצרכים:

150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

115 גרם סוכר (חצי כוס ועוד כף)

90 גרם חלמון (חלמון מ-4.5 ביצים) בטמפרטורת החדר

150 גרם שוקולד מריר

135 גרם חלבון (חלבון מ-4.5 ביצים) בטמפרטורת החדר

65 גרם סוכר (רבע כוס ועוד כף)

8 גרם אבקת אפיה (1 כפית)

60 גרם קמח (רבע כוס ועוד כף)

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם 115 גרם סוכר.
  • מוסיפים את החלמונים בהדרגה וממשיכים להקציף.
  • ממיסים את השוקולד ומוסיפים לאט להקצפת החלמונים והחמאה.
  • מקציפים את החלבונים עם 65 גרם סוכר.
  • מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
  • מקפלים את החלבון המוקצף לתערובת השוקולד ותוך כדי מוסיפים את החומרים היבשים בקיפול.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים לתוכה את המסה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום 165 מעלות 30-35 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

  

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד

עוגיות קקאו וקינמון 

חיתוכיות תפוחים עם קראמבל

עוגת שיש שוקולד

עוגת לימון עם זיגוג חמצמץ

10 מתכוני השוקולד הפופולריים ביותר

טראפלס שוקולד עם הפתעה בפנים

אצבעות שוקולד עם קורנפלקס בתחתית

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.