מתכון לקציצות בתבשיל סלק

הדפס
 
הולך מעולה לצד אורז
הולך מעולה לצד אורז צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 09:14 24/10/2011

קציצות בקר בתבשיל סלק, בצל, ג'ינג'ר, סילאן ורכז רימונים, אשר נותנים תיבול מתוק - חריף. אם תוותרו על הבשר ותכניסו במקומם תפוחי אדמה וגזר תקבלו מנה עיקרית צמחונית ומשביעה

 

מצרכים לקציצות:

600 גרם בקר טחון מעורב
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
2 בצלים לבנים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן זית
מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

 

לתבשיל סלק:

20 בצלי שאלוט

6 שיני שום

5 ס"מ ג'ינג'ר

1 פלפל חריף

6 סלקים קלופים

2 כפות רכז רימונים אמיתי

1 כף פפריקה חריפה

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף גרגירי כוסברה

1 כף סילאן

4 כוסות מים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את הבשר בקערה עם שאר המצרכים וצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
  • מטגנים את הקציצות קלות בשמן זית לסגירה עדינה. בסיום מעבירים לנייר סופג.
  • קולפים את כל הירקות של התבשיל.
  • בסיר רחב עם מעט שמן זית חורכים את השום, ג'ינג'ר, פלפל חריף וגרגירי הכוסברה.
  • מוסיפים את הסילאן, רכז הרימונים ופפריקה חריפה ומתוקה.
  • יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.
  • מתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • מכניסים את הקציצות לתוך הסיר עם הנוזל ומבשלים אותם באיטיות כשעה עד שעה וחצי או עד שהירקות רכים אך לא סמרטוטיים והרוטב הסמיך.

 

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

קרפצ'יו סלק עם קרם פרש

סלט סלק, סלרי וכוסברה

מאפינס שוקולד וסלק

 

 
עוד כתבות במדור הכי טרי שיש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.