מתכון לצוואר כבש ממולא

הדפס
 
למרחיקי לכת, ניתן לבשל את המנה בתוך האדמה לפחות 6 שעות
למרחיקי לכת, ניתן לבשל את המנה בתוך האדמה לפחות 6 שעות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 21:10 25/10/2011

אוהבים להשקיע בארוחות הצהריים המשפחתיות? נסו את זה - תבשיל צוואר כבש ממולא באורז, קשיו, אגוזי מלך וצנוברים, המתבשל בתנור בישול איטי

 

מצרכים:

2 ק"ג נתח צוואר כבש

 

לתחתית הסיר:

6 תפוחי אדמה

6 בטטות

3 יחידות גזר

2 ראשי שום שלמים

2 בצלים

 

למלית האורז והאגוזים:

1 כוס אורז שעבר חצי בישול

30 גרם קשיו מרוסקים

30 גרם אגוזי מלך מרוסקים

30 גרם צנוברים

 

לתיבול:

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית אבקת מרק

1/2 כפית מלח בישול

תבלין של חזראן

 

אופן הכנה:

  • מסדרים את כל הירקות בתבנית: מקלפים את תפוחי האדמה ומכניסים אותם שלמים, מכניסים את הבטטות שלמות ולא קלופות, חוצים את הגזרים, מכניסים את ראשי השום השלמים ואת הבצלים שלמים.
  • מתבלים במלח, פלפל ובהרט.
  • מכניסים לקערה את האורז שעבר חצי בישול ומערבבים עם הפלפל השחור, מרק העוף והמלח ומוסיפים תערובת תבלינים מיוחדת של חזראן.
  • מוסיפים את אגוזי המלך, הקשיו והצנוברים לתערובת האורז.
  • ממלאים את נתח צוואר הכבש בתערובת האורז והאגוזים.
  • מושכים אותו בשמן זית. מתבלים אותו מבחוץ בפלפל גרוס, מלח ובהרת, ומניחים בתבנית מעל הירקות.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-280 מעלות למשך 3 שעות.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

תבשיל גרונות עם סלט עגבניות וטחינה

תבשיל צלעות עם שעועית וחומוס

קדירת ירקות שורש וחומוס

 

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.