מתכון לפשטידת בצל

הדפס
 
טעימה בטירוף
טעימה בטירוף צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:37 13/11/2011

במקרר נותרו רק גבינות ומספר מצרכים בסיסיים? הכינו פשטידת בצל פשוטה וקלה להכנה שבחלוף חצי שעה תצא מהתנור, תפיץ ריח בכל הבית ותקצור אינספור מחמאות מהאורחים

 

אני נוהגת להכין פשטידות לעיתים קרובות הן מפאת מהירות ההכנה והן לאור העובדה שבהכנת פשטידה ניתן להיות יצירתיים.

 

ניתן לקחת מתכון בסיסי לפשטידה, לשנות אותו באמצעות מגוון מרכיבים ובכל פעם להשתמש בתוספת אחרת וכך לקבל בעצם פשטידה חדשה וקצת שונה מזאת המוכרת לנו.

 

הפעם בחרתי להכין פשטידת בצל מקורמל כשאת הקירמול אני יוצרת בשלב טיגון הבצל עם חמאה ומעט סוכר דמררה, השילוב של השניים מוסיף המון טעם לפשטידה וריח נפלא בעת האפייה.

 

פשטידת בצל מקורמל

לא תאמינו כמה קל ופשוט להכין אותה ובאיזה מהירות היא תעלם על ידי בני הבית.

 

מצרכים:

2 בצלים

1 כף סוכר דמררה

50 גרם חמאה

גביע יוגורט

250 גרם שאריות של גבינות שונות: צפתית, בולגרית, פטה

1/2 כוס גבינת טל העמק מגוררת+3 כפות

1/3 כוס קמח מלא

1/2 כפית אבקת אפייה

3 ביצים

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • פורסים את הבצלים לפרוסות דקות.
  • ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את הבצלים, מערבבים מעט ומוסיפים את הסוכר.
  • מטגנים עד שהבצלים מקבלים גוון זהוב ומכבים את הלהבה.
  • מערבבים בקערה את כל יתר החומרים (פרט ל-3 כפות הגבינה) ויוצקים לתוך תבנית אפיה.
  • מפזרים מעל את 3 כפות הגבינה המגוררת שנותרו.
  • אופיםב בתנור במשך כ-25 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.

 

 
פשטידת בצל
פשטידת בצל צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים ב-5 דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.