עוגת שוקולד עם פצפוצי אורז ללא אפייה

 
נחטף במהירות
נחטף במהירות צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 10:21 26/02/2012
חיה אילונה דר

פצפוצי האורז הנוסטלגיים נותנים לחיהל'ה השראה להכין עוגת שוקולד ללא אפייה עם ביסקוויטים ואגוזים בעיטור שוקולד לבן. 5 דקות וגם אתם תוכלו

 
 
 
 
 

האורז התפוח קיים בשוק כבר שנים רבות. היינו משתמשים בו עם חלב כפי שהיום אנו משתמשים במבחר דגנים והכנו כדורים עם שוקולד וצימוקים. לאחרונה השתמשתי באורז תפוח למספר מתכונים כמו עוגיות עם הפתעות מעניינות, והחלטתי להכין גם עוגה קרה עם שוקולד ותוספות משובחות.


אכן כך עשיתי וממש הייתה בעיה, כאשר הגשתי לסועדים המטעם ממש נחטף ולא נשאר לכבד אורחים נוספים, אז קחו זאת בחשבון.

  

עוגת פיצפוצי שוקולד ללא אפייה

תבנית 20*20

 

מצרכים:

250 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

4 כפות דבש

כף רום טהור

175 גרם ביסקוויטים

כוס פצפוצי אורז

1/2 כוס אגוזים קצוצים

1/2 כוס חמוציות מיובשות

25 גרם שוקולד לבן לקישוט

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה או סיר כפול מעל מים מבעבעים או במיקרוגל בפולסים על לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

 

 
אפשר להמיס את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל
אפשר להמיס את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל צילום : חיה אילונה דר
 
  • שוברים את הביסקוויטים לחתיכות גסות ומוסיפים לשוקולד.
  • מוסיפים את פצפוצי האורז, החמוציות והאגוזים ומערבבים.

 

 
מערבבים את השוקולד המומס עם שאר המצרכים
מערבבים את השוקולד המומס עם שאר המצרכים צילום : חיה אילונה דר
 
  • מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ומשמנים קלות.
  • מכניסים פנימה את התערובת, מהדקים היטב ומעבירים למקרר לצינון של מספר שעות.

 

 
במהלך קירור העוגה מתייצבת
במהלך קירור העוגה מתייצבת צילום : חיה אילונה דר
 
  • ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל ומזלפים בעזרת כפית על העוגה.
  • נותנים לעוגה עוד 10 דקות בקירור כדי שהשוקולד הלבן יתקשה.
  • מוציאים את החטיף מהתבנית עם הנייר, מקלפים את הנייר, חותכים לריבועים ומגישים.

 

 
עוגת שוקולד ופצפוצי אורז
עוגת שוקולד ופצפוצי אורז צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.