מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית

 
בלי נפילות
בלי נפילות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 21:39 20/04/2012

מיקי שמו מכין עוגת גבינה קלאסית בלי נפילות: בסיס בצק פריך מעולה עם מילוי עשיר וקרמי של גבינה אפויה

 
 
 
 
 

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

 

מצרכים לבצק פריך:
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר
210 גרם (כוס וחצי) קמח
1 חלמון
2 כפות מים

 

לתערובת הגבינה:
4 ביצים מופרדות
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
750 גרם גבינה ריקוטה פרסקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 שקית אבקת פודינג וניל
30 גרם קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון
1/2 כפית תמצית וניל

 

אופן הכנה:

  • הבצק: מעבדים את החמאה, הסוכר והקמח עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים עד לקבלת פירורים גדולים.
  • מסיימים את הלישה באופן ידני. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור ל1/2 שעה.
  • מרדדים את הבצק לעיגול ומניחים בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
  • אופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. מצננים.
  • תערובת הגבינה: מקציפים חלבונים כדקה במהירות בינונית, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
  • מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת הגבינות.
  • הרכבת העוגה: יוצקים את תערובת הגבינה על גבי בסיס העוגה.
  • אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.
  • מוציאים את העוגה מהתנור, מפרידים אותה מדפנות התבנית בעזרת סכין.
  • מנמיכים את חום התנור ל -160 מעלות ומחזירים את העוגה לתנור.
  • אופים כשעה עד ששולי העוגה יציבים אך היא עדיין רוטטת קלות במרכזה.
  • מצננים לפחות שעתיים לפני ההגשה.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

קדאיף עם קרם מסקרפונה ופיסטוקים

סופלה גבינה חם

עוגת גבינה אפויה קלאסית

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.