מתכון לסלט קיסר ביתי

 
בריא ומשביע
בריא ומשביע צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 10:13 09/05/2012

מכינים בקלות בבית - סלט קיסר עם לבבות חסה פריכים, קרוטונים ביתיים וגבינת פרמזן. וגם: איך להכין רוטב קיסר על בסיס מיונז, בלי להסתבך עם חלמונים ושמן שמתפרקים בקלות

 
 
 
 
 

זמן עבודה: חצי שעה

זמן הכנה: שעה

רמת קושי: קל

 

 

מצרכים לסלט ל 3-4 מנות:

3 לבבות חסה (ניתן להשיג מוכנים וארוזים אצל ירקנים)

2 פרוסות עבות של לחם שאור או לחם דגנים אחר שאוהבים

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

חצי כפית אורגנו מיובש

מלח ופלפל שחור גרוס

מעט שמן זית לקרוטונים

 

לרוטב:

5 כפות מיונז

כף חרדל חלק

1/2 קופסת שימורים של אנשובי

מיץ מחצי לימון

1/2 כפית רוטב ווסטרשייר

כמה טיפות רוטב טבסקו

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-150 מעלות.

 

להכנת הקרוטונים:

  • חותכים את הלחם לקוביות בגודל אחיד (בערך 2 סנטימטרים).
  • מעבירים את קוביות הלחם לתבנית, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים את האורגנו המיובש ומתבלים במלח ופלפל.
  • מעבירים לתנור ואופים 20 דקות או עד שהקרוטונים השחימו מעט והפכו לפריכים.
  • מערבבים את הקרוטונים בתבנית כדי שיאפו בצורה אחידה.
  • מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר. ניתן להכין כמות כפולה ואף משולשת ולשמור בקופסא אטומה לסלטים שונים.

 

להכנת הרוטב:

  • מניחים את כל המרכיבים בכוס גבוהה ובעזרת בלנדר מוט טוחנים עד לקבלת רוטב אחיד. אם הרוטב נראה סמיך מדי ניתן לדללו במעט מים.
  • טועמים ומתקנים תיבול או מוסיפים טבסקו אם אוהבים. הכנת הרוטב על בסיס מיונז מקלה מאוד על הליך ההכנה של רוטב קיסר קלאסי, שבו קיים סיכון מאוד גבוה לשבור את הרוטב אם הוא אינו מעורבב כראוי.

 

להרכבת הסלט:

  • חותכים גס את עלי החסה (ונפטרים מליבתה) ומניחים בקערה ביחד עם רוב הקרוטונים וגבינת הפרמז'ן.
  • מוסיפים כמעט את כל הרוטב, מערבבים בעדינות (ואם יש צורך מוסיפים את מה שנותר) ומעבירים לצלחת הגשה.
  • מוסיפים פילה אנשובי מעל.
  • ניתן להגיש גם עם גבינת חלומי מטוגנת.

 

 

 
ניתן לשמור את הרוטב במקרר
ניתן לשמור את הרוטב במקרר צילום : קרן ביטון-כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.