מתכון לעוגת שוקולד ב-5 דקות (פרווה)

 
עוגת שוקולד קלה להכנה וטעימה בטירוף
עוגת שוקולד קלה להכנה וטעימה בטירוף צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 07:44 30/04/2012

אתם ביקשתם, ליטל לבל-אלפנדרי הרימה את הכפפה והכינה - עוגת שוקולד רכה ועסיסית שדורשת רק 2 קערות וכף. ויש גם בונוס: השימוש בשמן במקום בחמאה הופך אותה לפרווה

 
 
 
 
 

אם הייתי רושמת עכשיו סיפור על העוגה כך הוא היה מתחיל - במטבח אחד, לא ממש גדול, עמדה אישה שטרחה במשך חמש דקות של הכנה, "לכלכה" 2 כלים ואפתה עוגת שוקולד אחת. עוגה שוקולדית, פשוטה, עסיסית וטעימה וכן, חמש דקות הכנה, האם חמשת הפרמטרים האלו יכולים להתחבר למשוואה עם פיתרון? כן!


המתכון הזה ״נולד״ מבקשה של קוראת נאמנה של הבלוג, שחיפשה מתכון לעוגת שוקולד בחושה ופשוטה, ומאסה בעוגת השוקולית המפורסמת. היא רשמה לי שטרם מצאה את ה-עוגה, ושאינה רוצה לאפות את עוגת השוקולית. לא היה לי מתכון ״בשליפה מהמותן״ אבל החלטתי לקחת יוזמה ולהרים את הכפפה. נשמע קצת יומרני, בכל זאת מדובר בסך הכל בעוגת שוקולד פשוטה, אבל היה חשוב לי שתצא טעימה מוצלחת.

 

העוגה פשוטה מאוד להכנה, אין צורך במיקסר, ״מלכלכים״ שני כלים, מערבבים, מעבירים לתבנית ואופים. זהו! אה, והיא אפילו פרווה. שנתחיל?

 

 

עוגת שוקולד קלה להכנה

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
340 גרם שוקולד מריר
340 מ"ל (כוס ו-3/4) שמן
340 גרם (כוס ו-3/4) סוכר
240 גרם (כוס ו-3/4) קמח
1 שקיק סוכר וניל
2 כפיות אבקת אפייה
45 גרם (1/3 כוס) קקאו
5 ביצים
400 מ"ל (כוס ו-3/4) מים רותחים

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות, משמנים ומקמחים שתי תבניות אינגליש קייק.
  • מתחילים עם החומרים היבשים - לקערה בינונית מנפים יחד קמח, אבקת אפייה וקקאו. מוסיפים סוכר וסוכר וניל ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד עד לשימוש.
  • בקערה נוספת שמים את השוקולד המריר וממיסים במיקרוגל או על בין-מארי (סיר אדים כפול). לאחר שהשוקולד נמס מוסיפים אליו את החומרים הרטובים - שמן וביצים ומיד מערבבים היטב, בעזרת כף עץ, לתערובת אחידה.
  • מוסיפים לתערובת הרטובים (שוקולד) את תערובת היבשים (הקמח) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת נראית לא חלקה ועם גושים אך אל דאגה).
  • לאחר איחוד בין החומרים הרטובים ליבשים, מוזגים על התערובת את המים הרותחים ומערבבים היטב לתערובת אחידה, חלקה וללא גושים. התערובת יוצאת נוזלית וזה בסדר.
  • מעבירים לתבניות האפייה וממלאים עד לכ-3/4 מגובהן בבלילה. מכניסים לתנור ואופים 30-35 דקות.
  • העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  • מפדרים במעט אבקת סוכר ומגישים.

 

 
עוגת שוקולד מושלמת לימי הולדת
עוגת שוקולד מושלמת לימי הולדת צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
ככה היא נראת בפנים
ככה היא נראת בפנים צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.