מתכון למאפינס בננות מהיר

הדפס
 
מושלם לארוחת בוקר מהירה
מושלם לארוחת בוקר מהירה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 06:55 13/06/2012

אחרי כושר או סתם לארוחת בוקר מהירה במיוחד - מאפינס בננות מקמח מלא שמחזיר את כל האנרגיה לגוף, בתוספת שיבולת שועל ואגוזי לוז פריכים

 

בכל פעם שאני ממהרת או שסתם אין לי חשק להשקיע שעות ארוכות בהכנה של משהו טעים, אני שולפת את תבנית המאפינס מהמגירה, מכינה בלילה קלילה במהירות, ואופה מספר דקות. המאפים שיוצאים בכל פעם מהתנור מזכירים לי כמה אני אוהבת את המאפה הזה, שהוא תמיד מתוק במידה, עסיסי ומעט לח מבפנים.

 

יש לי רומן שלם עם בננות. אני ממש אוהבת אותן בצורתן הגולמית, אבל מכינה מהן לא מעט מתוקים ומאפים. מאחר ועוגת בננות יוצא לי להכין בלי סוף בכל פעם שיש לי בננות בבית, החלטתי הפעם דווקא לגוון ולהכין מאפינס בננה עם נופך בריאותי של שיבולת שועל וקמח מלא. המאפינס שהגיחו מהתנור היו ריחניים ושחומים בדיוק כמו שאני אוהבת, ולא היה לי ספק שמדובר במתכון מנצח.

 

מאפינס בננה, שיבולת שועל ואגוזי לוז

 

מצרכים ל-10 מאפינס:

2 בננות גדולות מעוכות
100 גרם סוכר חום כהה
50 מ"ל שמן קנולה
50 מ"ל חלב
ביצה
חצי כפית תמצית וניל איכותית
70 גרם קמח לבן
50 גרם קמח מלא
80 גרם שיבולת שועל
כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתיה
קורט מלח
50 גרם אגוזי לוז טבעיים קצוצים גס

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • בקערה גדולה מניחים יחד בננות, סוכר, שמן, חלב, ביצה ווניל וטורפים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח, קמח מלא, שיבולת שועל, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומעבדים בעזרת מרית רק עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים רק עד לאיחוד (ולא יותר!).
  • מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס עם מנג'טים ואופים 13-15 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז מאפין יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין ומגישים.

 

הערות, הארות ותוספות:

  • במקום האגוזים אפשר לשים שוקולד, ובכך להפוך את המאפינס לקצת יותר מתוקים.
  • אני השתמשתי בשיבולת שועל שלמה, אך אפשר להכין גם עם שיבולת שועל אינסטנט שבורה.
  • ניתן להקפיא את המאפינס 7-10 ימים בקופסא אטומה, ובכל פעם שמתחשק להוציא להפשרה על השיש (בחום הזה הכל מופשר מהר מאוד).
  • שומרים את המאפינס במקרר עד חמישה ימים בקופסא אטומה.
  • המאפינס האלה גם מאוד מתאימים בתור ארוחת בוקר זריזה לכל העצלנים שביניכם; הם לא מתוקים מדי, יחסית מזינים, וכמובן מאוד טעימים.

 

 
מלאי אנרגיה
מלאי אנרגיה צילום : נטלי לוין
 
 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.